2014. január 11., szombat

Űrséta

A Future Memories megjelenése után André meglepő bejelentést tett 2010 végén. Eszerint kedvencünk egyszerre két albumon kezdett el dolgozni. Az egyik a Sunset Beach DJ Session névre hallgató válogatás lemez, amivel viszonylag gyorsan haladt. A másik pedig vadonatúj, önálló stúdióalbuma, a Distant Earth volt, melyet megalkotni már szinte emberfeletti munkát jelentett. Nem elsősorban azért, mert nem lett volna sorban állás André stúdiója előtt a jelentkező vendég előadók részéről, hanem azért, mert a stúdió számítógépein egyszerre két projekten kellett dolgozni, ez embert és technikát egyaránt leterhel. Ehhez jön még, hogy abban az időszakban rengeteg fellépése volt. Ám végül elérkezett a a nap, amikor elmondhatta, hogy a Distant Earth elkészült és a boltokba is került. 2011. április 29-én 25 zeneszámot tartalmazó albumot lehetett megvenni, ami nemcsak hangzásvilágában, hanem látvány tekintetében is újdonság volt a közönség számára.



A borító megtervezéséhez szükséges képeket ugyanis egy Ruhr-vidéki, elhagyott szénbánya területén készítették, majd megfelelő képszerkesztő program segítségével átalakították, hogy úgy tűnjön, mintha André egy távoli galaxisban felfedezett Föld nevű bolygón járna, ami hűen tükrözi az album címét: Distant Earth, vagyis Távoli Föld. Az anyagban számos új énekes és énekesnő feltűnik, Jan Löchel pedig új művésznévvel (JanSoon) jelentkezik. Rajta kívül Melissa Loretta, Kate Louise Smith, Rea Garvey, Sean Ryan és Phil Fuldner is kaptak zeneszámot! Három sláger és a hozzájuk kapcsolódó kislemez emelhető ki: Gold, Appollo Road és Move On címmel láttak napvilágot ezek a lemezek. Ebben az esetben is két különálló anyaggal rendelkező CD-t vehetünk a kezünkbe, a speciális rajongói kiadás viszont három korongot, egy karkötőt, matricát és öt autogram kártyát tartalmaz. A harmadik CD-n egyébként néhány, az albumról kiválasztott szám átdolgozott változatai hallhatóak. Érdekesség, hogy a chill out CD-n feltűnik Armin van Buuren is, a világhírű holland lemezlovas producer Vice Versa címen bocsátja ki erre az albumra Andréval közös dalát. Véleményem szerint az a szám igen jól sikerült. Itt jegyezzük meg, hogy a két világsztár együttműködési megállapodást kötött, melynek értelmében a jövőbeni új ATB albumokat Armin zeneforgalmazó és árusító vállalata, az Armada Music Shop is árulja.

Három hónappal az anyag megjelenése után, André 2011. július 29-én bejelentette, hogy egy speciális Remix Albumot is kiad, mely a Distant Earth anyagára épít. Ez 2011. szeptember 16-án készült el és mindkét lemezen 10 kiválasztott szám különböző újrakevert változatai hallhatóak. Három évvel ezelőtt kedvencünk besöpörte harmadik platinalemezét is, ami a korábbi kettőhöz hasonlóan Lengyelországból érkezett. Az ottani lemezeladási listán kívül az album betört Ausztriába és Svájcba is, valamint Németországban is hatalmas sikert aratott. Az osztrákoknál a harminchetedik, odahaza a hetedik, a lengyeleknél a kilencedik, Svájcban pedig a hatvanadik legnépszerűbb album lett a Distant Earth. Ebből is kitűnik, hogy napjainkban André Tanneberger a világ egyik leginkább elismert zenésze. 41 éves korára jutott pályafutása csúcsára, és ha így folytatja, még jó sokáig ott is marad. Vadonatúj, Contact című stúdióalbuma kevesebb, mint két hét múlva, január 24-én kerül a boltokba! Mi, magyar rajongók kíváncsian várjuk, mekkora sikert arat majd! Merthogy sikeres lesz, abban biztosak vagyunk!

Haász Rudolf

folytatás februárban...















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése